Wednesday, November 30, 2011

Inspiration


Feist är tillbaka. Dels med en ny fantastisk skiva som känns som en fullständigt naturlig förlängning av den förra, dels är hon tillbaka rent fysiskt och spelar både i Stockholm och Köpenhamn i Mars. Jag har precis investerat 300 ynka kronor på en musikaliskt oslagbar upplevelse som jag kommer att leva på länge, länge.
Jag såg henne på Cirkus i Stockholm förra gången hon var här, och var tagen i flera veckor efter. Jag stod helt paralyserad rakt uppochner, alldeles blickstilla på golvet och bara lyssnade och gapade. Det gjorde vi alla, och hade hon bett oss lägga oss ner på golvet och rulla så hade vi gjort det utan att blinka. Hon förtrollade hela publiken. Det jag minns starkast av hela konserten är när hela publiken utan något tecken eller förvarning, exakt samtidigt började sjunga med på "Did I, did I" i låten Intuition, som kören på plattan gör. Helt magiskt!
Det blir svårt att överträffa den konserten, men är det någon som kan så är det Feist själv.
Just nu ser jag mest fram emot att höra "Caught a long wind". Så bra!

Uppvärmning i logen i Skandinavium.

Saturday, November 26, 2011

Göteborgsspelning

Ikväll skulle vi ha spelat i Göteborg på Foajebaren, men det blir inget med det tyvärr. Spelningen är uppskjuten pga "ändrad releaseplan" som det heter.
Vi trodde att vi skulle vara färdiga med den nya plattan vid det här laget, men som ni vet är vi inte det.
Istället siktar vi på att släppa plattan i April nästa år och har redan bokat in en massa spelningar i anslutning till det. Det känns roligare att spara så bra konsertställen tills man har nytt material att spela och en ny skiva bakom sig.
Förlåt alla ni som köpt biljetter. Vi lovar att bjuda på en hejdundrande konsert i April!

Monday, November 21, 2011

Lycka

Jag är numera lycklig ägare av en finfin iPad!!!
No more bära runt på en tung laptop. Jag behöver inte ens ha en ordentlig datorväska utan kan bara stoppa ner den i handväskan.
Så himla skönt. Det är ju inte som att vi aldrig har nåt att bära när vi är ute och reser, så en grej mindre är bra.
Risken att glömma datorn i bagageutrymmet på flyget (som vi gjorde med Calaisas dator i Chicago på vägen hem från Nashville för några år sedan) minskar ganska radikalt också!
De senaste resorna har jag haft min laptop löst under armen, och jag pustar verkligen ut varje gång jag kommer hem och fortfarande har datorn med mig.

Anna

Saturday, November 19, 2011

Aj aj aj

Malins mandlar är lite svullna. Svårt att sjunga...

Gospel-spelning

Det är inte varje dag man står med en kör bakom sig på scenen... fast om man tänker efter händer det ändå då och då faktiskt. Det har nästan blivit lite vår grej på nåt sätt. Härom veckan var det en 700-mannakör i Skandinavium och ikväll är det en 40-mannakör på Europaporten, som låter som 700! Malmös bästa gospelkör förgyller våra låtar idag och de låter så bra. Gospel är inte precis vår nisch men när de står där och sjunger känner man bara att man vill ställa sig mitt i kören och dansa med. Som tur är får vi vara med på en låt.

Wednesday, November 16, 2011

Fantasilöst eller bara ett säkert kort?

Vi har EN kväll ledigt tillsammans, en hel stad full av restauranger, och vi väljer samma gamla ställe som vi alltid går till. Var vi än är; London, Köpenhamn, Stockholm, Göteborg...
Vad ska man säga?
Vi är nog lite tråkiga, eller så är vi bara inte intresserade av att äta mat som vi inte vet är bra. Gott var det iaf och vi fick vårt röda vin.
Nu sitter vi lyckliga och utsövda vid en mycket bra frukost (speciellt småbarnsföräldrarna som tycker det är semester att vara ute och jobba).

Tuesday, November 15, 2011

Nu har vi precis repat färdigt med bandet. Låter superbra. Fullt band, stråkkvartett och helt nya roliga arr på alla låtar. Det är så härligt när låtarna man spelat 3 miljoner gånger får nytt liv.
Nu har vi en hel kväll ledigt. Rött vin o lite god mat är givet, fler förslag på vad man gör i Stockholm en tisdag i November?

Stockholm

Då var man på Arlanda igen. Vi ska spela på ett event imorgon tillsammans man bl a Tommy Körberg och idag är det rep! Känns väldigt uppstyrt att repa en hel dag innan så det är nog inte bara det gamla vanliga företagsgiget precis. Kul att spela med Tommy!

Sunday, November 13, 2011

Förlorad bild....

Det är alltså så här vi ses mellan spelningar...

Thursday, November 10, 2011

Möte

Så här ses när vi mellan spelningar.

Tuesday, November 8, 2011

Färdiga!

Nu har vi spelat för en massa professorer och åker hem till Malmö igen. Ska spendera lite tid på Arlanda bara, så det lär nog komma nåt uttråkat inlägg för att underhålla oss själva...

Lite på efterkälken...

På väg till Sthlm för gig i Berwaldhallen. De andra är snart framme och jag sitter på Centralstationen i Malmö. Jag var tvungen att jobba lite i Malmö i morse så jag missar soundcheck men glider in lagom till spelningen. Lyxigt!

Monday, November 7, 2011

Bingolotto














Igår spelade vi i Bingolotto. Det var kul att vara tillbaka i Bingolottostudion, alla är så goa, och man blir så väl omhändertagen. Roligt att göra lite TV igen.
Se programmet här:
Vi är med 2 ggr, spola fram till 09.30 och 36.20 så ser ni våra låtar, om ni inte vill se hela programmet och spela reprisbingo förstås.
http://www.tv4play.se/noje/bingolotto?title=bingolotto&videoid=2093057

Friday, November 4, 2011

På väg till Eskilstuna för gig ikväll på Josef's house of blues.
Vem bokade de här tågbiljetterna!!!???

Wednesday, November 2, 2011

Josef's house of blues














På Fredag spelar vi i Eskilstuna på Josef's house of blues. Där har vi nog aldrig varit tror jag och det ska bli spännande och se vilka våra fans är där uppe.
Sen bär det av till Göteborg för Bingolotto på Söndag.
Vi ska ut och fixa en snygg outfit idag, inspirerade av vår stylist Emilie Lanzt