Monday, February 14, 2011


Fick just en liten inspirations-boost av Annika Norlin i "dom kallar oss artister".

Hon gjorde bla en video i en enda lång tagning. Det kanske kunde vara nåt för oss. Vi har ju bara gjort videos på det traditionella viset, i många tagningar från en massa olika vinklar och på en massa olika platser. LÅNGA och jobbiga filmningsdagar för 3-4 minuters video. Entagnings-videos sätter lite press på bandet också, eftersom man måste sätta allt på en och samma gång, allihop.
Videon till "We sing the same song" kan i och för sig inte kallas traditionell.
Då stod vi med lera upp till höfterna i en göl någonstans i Skåne i typ Mars. Det slutade dessutom med att vi brottades i leran och fick en spann iskallt vatten över oss. Ganska spännande session ändå faktiskt, och minnesvärd.

En annan bra en-tagnings-video är den här med Feist:

1234

Annika Norlin höll också i programmet på att översätta sina låtar till Engelska.
Det roliga är att vi en gång har gjort en tolkning på en av hennes låtar, på engelska. Fast då visste vi först inte att det var hennes låt, utan trodde att det var "the Animal 5" som skrivit den.
Vi var tillfrågade att vara med på deras releasefest och tillsammans med en massa andra musiker tolka deras låtar. Vi valde "We're going to die at the same time you and I" som alltså visade sig vara en översatt Annika Norlin-låt. Mycket bra låt och mycket bra översättning!
På en spelning i Göteborg några månader senare fick vi feeling och spelade låten som extranummer, fast då hade vi nästan glömt den, så det var kanske inte det bästa vi gjort, men det var kul!

4 comments:

DALTON said...

Vad sägs om Trance dance video till deras låt Joy toy, budgeterad till runt 200 spänn som inspiration? Allt ni behöver är videokamera ,ett lastbilsflak att åka runt på och spela samt möjlighet att vinka åt kungen.
(eller mig:)
Skitbra video om än lite bortglömd.

Calaisa said...

Hittar inte den videon på youtube. Tips på var vi kan se den. Grymt spända nu...

DALTON said...

Ska finnas på en vhs nånstans,får försöka hitta & rippa den då den som ni påpekat inte finns lätttillgängligt på nätet

DALTON said...

Två videos som dock FINNS på youtube
Huey Lewis And The News - Hip To Be Square
Samt Talking Heads - Wild Wild Life Riktiga 80tals klassiker Eller?