Friday, January 27, 2012

Här försöker man jobba...


Malin och jag var här i Tollered hela dagen igår och jobbade. Nu sitter hon på tåget till Karlskrona och Lisa har precis kommit. Ikväll när vi kör hem är det tänkt att vi ska vara helt färdiga med alla våra insatser. Då är det bara datatrixande och mixning kvar.
Det känns helt overkligt att vi snart har vårt album färdigt. Efter hur mycket jobb?
Helt galet att en skiva kan sitta så hårt inne. Nu tror jag faktiskt att vi äntligen fått till det!

Thursday, January 26, 2012

Allt börjar falla på plats...


Sent igår kväll var Malin tillbaka i studion. Efter världens största portion mat, satte arbetet igång. Någon låt behöver lite mer sång...en ny idé på pianointrot...en roligare understämma... ja, ni vet.. Man kan hålla på i evigheter...

Vår fantastiska producent Olav har världens största tålamod OCH väldigt många roliga ideér som man bara måste prova...

Idag kommer Anna hit och fiolen ska få jobba!

Saturday, January 21, 2012

Trummor

Robin har invaderat sångbåset/sovrummet. Dvs det lilla, lila madrasserade rummet som vi har spenderat väldigt mycket tid i på sistone. Nu sitter Robin där med hela sitt trumset och ska lägga lite goa trummor på några låtar. Sweet!

Friday, January 20, 2012

Calaisa är komplett

Nu har Lisa kommit upp till oss i Göteborg så nu är vi samlade alla. Sång, sång, sång... och lite Fruit Ninja...

Paus

Allingsås är vårt vattenhål idag. Igår jobbade vi konstant i studion och var ganska fyrkantiga i ögonen och trötta i huvudet efter att ha stirrat på datorn i 12 timmar och lyssnat och lyssnat och lyssnat.
Det blev mest percussion och lite sång igår. Idag fortsätter vi med sången och kommer förhoppningsvis hinna lägga lite fioler också. Vi koncentrerar oss idag och imorgon på att få färdigt en låt, som går under arbetstiteln One love. Det kan mycket väl bli den slutliga titeln eftersom vi väl inte är världens bästa på att hitta på konstiga, spännande namn på våra sånger.

I Allingsås har vi hittat ett mysigt fik som heter Classic Coffee House. Fina bord har de också.

Thursday, January 19, 2012

Rättvisa


Medan några i bandet slet som djur i studion förra veckan var en annan stackare tyvärr tvungen att åka på semester. Biljetterna var bokade sedan ett halvår tillbaka och gick inte att boka av. Himla tråkigt alltså! Jag led verkligen när jag låg där på stranden med en kall öl i handen!!!
Nu är jag i alla fall tillbaka i härligt kalla, regniga och gråa Sverige, redo att grillas i sångbåset.
De andra verkar ha klarat sig bra utan mig tycker jag, men jag har tydligen varit väldigt saknad. Tror jag det. Fiol är inget man lär sig på en vecka.