Sunday, July 24, 2011

Nyhetsmorgon







©Fotograf Hasse Fridén

Att medverka i Nyhetsmorgon är alla artisters önskan när man släppt nytt material, men att göra det när världen befinner sig i chock och sorg är inte lika givet. Det var svårt att gå upp på scenen och leverera sin musik precis efter att ha hört ett vittne berätta om sina fasansfulla upplevelser på Utöya, men vi försökte se det som att vi bidrog på vårt sätt, och musik kan ju vara ett sätt att ta sig vidare efter en sån här händelse. Vi försökte ge lite värme och hopp, och budskapet att vi tillsammans kan ta oss igenom detta och stå upp för en bättre och mer kärleksfull värld.

Saturday, July 23, 2011

Vi sitter i en bil på väg till Stockholm för Nyhetsmorgon imorgon och lyssnar på radio. För varje nyhetssändning stigen antalet döda i Norge efter gårdagens fruktansvärda massaker då en massa oskyldiga ungdomar mördades på Utöya och flera personer dog i bombattentatet i Oslo. Vi önskar att vi hade kunnat vara med på Gustav Adolfs torg ikväll och visa vårt stöd och till alla drabbade. Det är verkligen en sorglig dag idag.

Nyhetsmorgon








Imorgon gästar Calaisa Nyhetsmorgon i TV4.
Ni kommer naturligtvis att få höra nya singeln "Up to us" samt ett par gamla godingar :)

Friday, July 22, 2011

Thursday, July 21, 2011

Västervik

Slottsruinen i Västervik var fullsatt trots regnet. Vi och en massa andra band försökte hjälpa dem att hålla värmen i sina regnponchos.
Bakom scenen var det lugnt, gött häng...

















... tills kören stormade in...

































... samkväm på hög nivå!

Tuesday, July 19, 2011


Videoinspelning igår och fotografering idag!

Thursday, July 14, 2011

Sommarlov med Junior


Vi skulle spela live i Sommarlov med Junior idag, men vädret tillät inte det. Istället fick vi sjunga en kort liten snutt av Up to us ackustiskt och sen spelades låten digitalt. Snuvade på den alltså, låten är fortfarande så ny för oss så vi hade sett fram emot att spela den.
Som bonus körde vi en gammal Barber Shop låt som vi tyckte passade bra till vattentemat som de har på Sommarlov med Junior. Inte riktigt så man är van att höra Calaisa, och det var nog en engångsföreteelse! Vad gör man inte för sin publik...

Ni kan lyssna på programmet här:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3378&grupp=15370

Monday, July 11, 2011

Inspiration


Såg en riktigt bra dokumentär härom kvällen. Queen - The days of our lives.
Enormt inspirerande och intressant att få följa detta fantastiska band som trots att de är ett av världens största tampades med samma problem och motgångar som alla andra band. Det är aldrig självklart att man ska lyckas, ens om man heter Queen, och man måste hela tiden prestera, leverera och överträffa sig själv. En hit är inte mycket värd om man inte kan följa upp den med en ny ännu bättre.
Artister är också så beroende av vad media skriver och vad folk tycker, och det handlar lika mycket om tillfälligheter och timing som om kvalitet.
Man blir inte större än fansen gör en.
Sen hjälpte det ju Queen att de är fantastiska musiker och artister, och att Freddie Mercury var en enastående person och sångare. Vilken stjärna!
Se filmen!
http://svtplay.se/v/2475577/dokumentarfilm/queen_-_the_days_of_our_lives?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2470823/sb,p115254,1,f,-1

Jag kände igen oss i så många situationer i dokumentären även om vi befinner oss på en lite annan nivå...
Undrar hur många gånger Queen bad sina fans ringa till radio och önska deras senaste singel...

Wednesday, July 6, 2011

Ny fotografering

Så var vi där igen. Fotografering. Det blev inte riktigt bra förra gången och vi bestämde oss för att göra ett nytt försök. Den här gången i största enkelhet, utan stylister, hår och makeup-artister. Att bara försöka få till en naturlig, rakt upp och ner-känsla.
Via en vän till oss kom vi i kontakt med Jenny Karlsson, som är en otroligt duktig fotograf från Skurup. Hon ställde upp med kort varsel och igår sågs vi på gamla väster.
En lite detalj som gjorde hela fotningen ovanligt intressant var att Jenny är döv. Ingen i Calaisa behärskar teckenspråk, så vår kompis Petra följde med som tolk. Det var en helt ny upplevelse att jobba med en döv tjej. När man lever med musik hela dagarna är det så svårt att föreställa sig hur det är att inte höra någonting alls.
Man kan ju dock säga att Jenny skärpt sina andra sinnen och hon har en fantastisk känsla för bild. Det var jättekul att fotografera, det som brukar vara pressande och stressande och tröttande var faktiskt bara kul. Vi ser med spänning fram emot att se bilderna.

Sunday, July 3, 2011

Up to us











http://open.spotify.com/album/52Li3cKmIDmS55K5WEP0cK
Listen day and night til you can't stand it anymore